De TOP 5 stranden van Kefalonia! | Mythos Grieks Restaurant te Someren-EindMythos Grieks Restaurant te Someren-Eind

De TOP 5 stranden van Kefalonia!


Kefalonia is een eiland met vele mooie zand of kiezel-stranden.

Stranden die overvol of juist afgelegen en rustig, maar elk strand op het eiland heeft een eigen magische schoonheid, en watje keuze ook is, de ervaring zal zeker in jouw geheugen gegraveerd blijven.

Hieronder, hebben we geprobeerd om de 5 beste stranden voor u in een rij te zetten.

 

Myrtos Kefalonia Griekenland

Myrtos Kefalonia Griekenland

Mirtos

Dit is het handelsmerk van Kefalonia met tal van internationale onderscheidingen, als een van de beste stranden van de Middellandse Zee en het is zeker de moeite waard om die te bezoeken. Bovendien ,wordt Mirtos ieder jaar toegekend door de Griekse Nationale Toerisme Organisatie ( EOT ) met de blauwe vlag . Het landschap van bovenaf is uniek en het uitzicht is zeker adembenemend. Groene rotsen die resulteren in een hele lange strand met witte steentjes en de Ionische Zee komt daar op zijn best te boven . De turquoise wateren , met of zonder golven , zal uw zwemmen daar onvergetelijk maken. Niet te vergeten om naar de zonsondergang te kijken, dat is een unieke ervaring .

kefalonia-antisamos

Antisamos Kefalonia Griekenland

Antisamos

Het eiland Kefalonia bereikt speciale glamour en publiciteit als gevolg van de Hollywood- productie ” Captain Corelli ‘s Mandolin ‘ , die werd gefilmd in het jaar 2000 op het eiland. Het strand dat de meeste kijkers gefascineerd heeft, was het strand van Antisamos . Bekroond ook met de blauwe vlag. Het ligt uit de buurt van de haven van Sami een paar kilometer verderop . Het landschap combineert alle schitteringen van blauw en groen , waar al het groen bijna in zee groeit.

kefalonia-petani

Petani Kefalonia Griekenland

Petani

” EPIETANOI ” is een woord van Homerus, dat wil zeggen een gebied met veel water gedurende het hele jaar . De Petani Beach bestaat uit fijne witte kiezels en kristalheldere turquoise wateren . Het pad naar het strand is net zo uniek als de schoonheid van het geheel van het landschap dat letterlijk de bezoeker sprakeloos laat . Het strand is volledig georganiseerd met kantine , ligbedden en vele restaurants aan de kust . Geniet van uw koffie of een drankje , terwijl u geniet van de adembenemende zonsondergang .

kefalonia-xi

Xi (KSI) Kefalonia Griekenland

Xi ( KSI )

Xi Beach is een uitzondering in vergelijking met andere stranden van Kefalonia , want het heeft geen steile rotsen of diepe wateren . Daardoor is het zeer makkelijk om die te bereiken . Het water is zeer ondiep en dus meer dan geschikt voor kinderen . Wat de Xi Beach zo uniek en zeer indrukwekkend maakt, is de rode kleur van het zand . Door zijn kleiachtige samenstelling , kan men genieten van een natuurlijke en gratis spa.Het strand is goed georganiseerd en je vindt snel een parkeerplaats . Voor watersportliefhebbers biedt de Xi Beach een grote verscheidenheid aan ( Jet – Ski , Water -Ski , etc. ) .

Skala Kefalonia Griekenland

Skala Kefalonia Griekenland

Skala

Het kristalheldere water , en het groen dat bijna tot aan het strand groeit is meer dan drie kilometer lang. Skala is omgevormd tot een belangrijk toeristisch centrum in de afgelopen jaren . Skala Beach is volledig georganiseerd , maar behoudt zijn eigen karakter . Afgezien van het dorp en het strand van Skala is het de moeite waard een bezoek aan andere mooie stranden en pittoreske dorpjes gelegen in het zuidoostelijke deel van Kefalonia te bezoeken .

 

Tags: ,