Vijftig jaar modern toerisme in Griekenland | Mythos Grieks Restaurant te Someren-EindMythos Grieks Restaurant te Someren-Eind

Vijftig jaar modern toerisme in Griekenland


Al in de 1e en 2e eeuw na Christus was Griekenland een populaire vakantiebestemming. (Rijke) Romeinen deden het land aan als onderdeel van de Grand Tour, een reis die wel vijf jaar kon duren. Ze bezochten dan Korinthe, Epidauros, Argos, Sparta, Pylos, Olympia, Patras, Eleusis, Athene, Thebe, Delphi en de eilanden Delos en Rhodos.

In 1950 kwamen er 33.000 buitenlandse bezoekers naar Griekenland, maar dat aantal zou snel toenemen. Het moderne toerisme kwam tot bloei in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Grootschalige bouwprojecten voor hotels en appartementen zorgden voor een toename van het massatoerisme.

Ondanks de verheviging van de financiële crisis en een dreigende Grexit was 2015 een topjaar voor de Griekse toeristenindustrie. Het land trok bijna 26 miljoen buitenlandse bezoekers. Dit jaar worden er 30 miljoen toeristen verwacht. De Griekse economie drijft voor een groot deel (15 procent) op het toerisme. Ongeveer 9 procent van de beroepsbevolking is werkzaam in deze sector.

Hoe zag een vakantie in Griekenland er 50 jaar geleden uit? British Pathé zette archiefbeelden uit 1966 online.

 


Tags: , , , , , , , , , , , , , ,